maarsstee

 WERKGROEP WOONOMGEVING

 

Deze werkgroep richt zich vooral op het heel, schoon en veilig houden van de wijk. Vanaf 2010 houdt de werkgroep samen met de gemeente en Lefier en uitvoerende partijen voor het onderhoud van de woonomgeving wijkschouwen. Daar wordt bekeken wat er in de wijk verbeterd kan of moet worden. Een belangrijk en nieuw aspect is dat de werkgroep samen met de gemeente ook een controlerende functie krijgt. Ook houdt de werkgroep zich bezig met speelvoorzieningen en de inrichting van de wijk in het nieuwbouwgedeelte.

 

 

De Gouden Regels voor een fijne woonomgeving

 

 1. Hondenpoep, ruim op die troep!
 2. Vaak wijkprobleem nummer één. Hondenpoep op het speelveld van kinderen of de stoep. Veel buren groot en klein hebben er last van. Onze wijk heeft een paar goede uitlaatpaden. Verder zijn er schepjes en zakjes die veel overlast kunnen voorkomen. 
 3. Hardrijden. In Maarsstee doen we dat niet! 30 km is de limiet!
  Hard rijden in een woonwijk is gevaarlijk. In Maarsstee, met weinig speelplekken spelen kinderen vaak op straat. Auto’s parkeren er op straat. Kinderen schieten soms tussen de auto’s door. Veiligheid van onze kinderen gaat boven alles. Daarom rijden we rustig in de wijk en houden ons aan 30 km. 
 4. Zwerfvuil. Dat is geen gezicht, wij ruimen onze troep zelf wel op!
  Bewoners zijn altijd blij als de straat of groenvoorziening er verzorgd uitziet. Zij gooien dus zelf ook niks op straat! Zien ze eens wat liggen dan pakken ze het even op. De kinderen wordt geleerd hun afval mee te nemen en thuis in de container te gooien. 
 5. Een goede buur is als een goede vriend!
  Het Groningse Noaberschap is belangrijk. Oog hebben voor je buren, als je even een handje kunt, of moet helpen omdat de buur het zelf niet kan. In de fijne woonwijk Maarsstee is er meer. Daar kennen we de buren en groeten we mekaar. Ben je nieuw, stel je even voor aan de buren. Dat vinden ze vaak erg fijn. 
 6. Auto’s parkeren we op de straat en niet op plekken waar het niet gaat!
  Auto’s parkeren dat mag overal op straat in een 30 km gebied. Dat mag niet in het openbaar groen en het hoeft niet in de voortuin. Het openbaar groen gaat er van kapot en dat geeft weer zo’n noodkijk in de wijk. Ook parkeren we de auto zoveel mogelijk voor de eigen woning maar niet half op de stoep. 
 7. Containers, plasticafval en oud papier niet te vroeg op straat!
  Op de goede tijd op straat en weer op tijd van straat voorkomt omgooien en wegslepen. Het voorkomt daarmee veel overlast voor uzelf en anderen. Ook het plasticafval en het oud papier zetten we op de juiste datum bij de weg. En wordt het een keer niet meegenomen, ruimen we het zelf op! 
 8. Buiten spelen. Geef ruimte aan de jeugd, buiten spelen geeft veel  vreugd!
  Geef ze speelruimte want buiten spelen geeft veel vreugd! In Maarsstee is weinig ruimte voor het spelen van kinderen. Zolang die er niet is moeten we wat inschikken om ook de kinderen speelruimte te geven. 
 9. Onze kinderen, zijn ons kostbaarste bezit. We weten waar ze zijn en wat ze doen!
  We weten waar ze zijn en wat ze doen! Vaders en moeders hebben altijd belangstelling voor wat hun kinderen doen. 
 10. Achterpaden zijn een deel van onze tuin!
  Het achterpad is een belangrijke toegang tot uw woning. In het donker is het gemakkelijk uw weg te vinden als de heg gesnoeid is of als er op het pad een lichtje brandt. Houd daarom de heg kort en laat geen takken overhangen! Heb het er eens met uw buren over hoe het op uw achterpad is. s’Winters houden we het pad voor en achter sneeuw- en ijsvrij. 
 11. De voortuin is het aangezicht van de straat. Zorg dat er geen  onkruid, container of rotzooi in staat!
  De voortuin is het visitekaartje van de woning en van de straat. Leuke en verzorgde tuinen zijn daarbij een plezier voor alle bewoners. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak en voorkeuren voor planten, gras en tegels. Dat mag en dat kan ook. Waar het vooral om gaat is of het er verzorgd uitziet. Ons motto is: Een ander hoeft zich er niet aan te ergeren!