maarsstee

Welkom bij Bewonersplatform Maarsstee.

 

GESCHIEDENIS

Het Bewonersplatform Maarsstee is opgericht in 2003. Het is een vrijwilligersorganisatie met als doel een schoon, heel en veilig Maarsstee. Een fijne woonwijk waar bewoners zelf meedenken, meepraten en meewerken. Een ander doel is het bevorderen van de sociale samenhang in de wijk. Dat bewoners samen optrekken en op een manier die doet denken aan het oude ‘noaberschap’.

Het Bewonersplatform heeft een dagelijks bestuur, dat maandelijks vergadert en actuele zaken in de wijk afhandelt en met andere vrijwilligers overlegt. Verder zijn er diverse werkgroepen en een buurtcentrumcommissie. Alle zijn onderdeel van de het Bewonersplatform Maarsstee.

Het Bewonersplatform organiseert, waar nodig, informatieavonden, inloopmarkten en andere activiteiten, zoals Burendag, Nieuwjaarsvisite, NL Doet en het wijkbloemetje. Verder is er een grofvuil project, waardoor bewoners tegen kostprijs hun grofvuil kunnen laten ophalen. Ook is er de gratis uitleen van tuingereedschap

 

WERKGROEP WOONOMGEVING

Deze werkgroep richt zich vooral op het heel, schoon en veilig houden van de wijk. Vanaf 2010 houdt de werkgroep samen met de gemeente en Lefier en uitvoerende partijen voor het onderhoud van de woonomgeving wijkschouwen. Daar wordt bekeken wat er in de wijk verbeterd kan of moet worden. Een belangrijk en nieuw aspect is dat de werkgroep samen met de gemeente ook een controlerende functie krijgt. Ook houdt de werkgroep zich bezig met speelvoorzieningen en de inrichting van de wijk in het nieuwbouwgedeelte.

 

WERKGROEP INFORMATIE

Een belangrijke taak van deze werkgroep is het informeren van bewoners over alles wat er in de wijk gaande is. Ze verzamelt informatie uit diverse bronnen. Het informeren van bewoners gebeurt voornamelijk via de wijkkrant Ons Krantje, die minimaal vier keer per jaar verschijnt. Ook worden regelmatig extra nieuwsbrieven en actuele kranten uitgegeven. De werkgroep beheert ook de pagina van Maarsstee op de website www.stadskanaalportaal.nl.

Verder onderhoudt de werkgroep de contacten met de lokale en regionale media. Ze verzorgt de huisstijl van het Bewonersplatform en maakt op verzoek van andere vrijwilligers posters, brochures en flyers.

 

BUURTCENTRUMCOMMISSIE

De belangrijkste taken van de Buurtcentrumcommissie zijn om het zo veel mogelijk bewoners naar de zin te maken en er tegelijk voor te zorgen dat alle activiteiten goed kunnen verlopen. Het moet schoon zijn, de geldzaken moeten kloppen, de spelregels voor het gebruik van het buurtcentrum moeten nageleefd worden en zoveel mogelijk activiteiten moeten een kans krijgen. De Buurtcentrumcommissie neemt hierover de besluiten. Belangrijk om te weten is dat alle activiteiten door vrijwilligers worden uitgevoerd. Zonder veel enthousiaste vrijwilligers kan het buurtcentrum niet draaien. Het buurtcentrum valt onder de rechtstreekse verantwoordelijkheid van het bestuur van het Bewonersplatform.

Vaste activiteiten zijn darten, sjoelen en kaarten. Verder worden er veel andere activiteiten georganiseerd, die elk seizoen worden vastgelegd in activiteitenagenda.

 

 V

 KINDERWERK EN GOODKIDS

Op het gebied van kinder- en tienerwerk zijn diverse vrijwilligers uit Maarsstee en Maarswold actief. Het kinderwerk organiseert elke veertien dagen op woensdag een knutselmiddag in het buurtcentrum. Verder is er elke schoolvakantie een activiteit en in de laatste week van de zomervakantie wordt er altijd een spelweek georganiseerd, waar rond de 90 kinderen aan deelnemen. Ook zijn er speciale activiteiten, zoals Sinterklaas, Halloween en Carnaval.

Het tienerwerk, Goodkids genaamd, organiseert met grote regelmaat activiteiten en uitstapjes voor tieners van 12 tot 18 jaar. Een aantal tieners doen zelf mee aan de voorbereiding en werving van en voor de activiteiten.

 

TOEKOMST

De toekomst van Maarsstee ligt deels in handen van de bewoners zelf. Ze kunnen meedenken, meepraten en meedoen aan de wijkontwikkeling van Maarsstee. In de toekomst zullen bewoners steeds meer op elkaar aangewezen zijn, dan op de gemeente of Lefier. Het Bewonersplatform streeft er dan ook naar om mensen zoveel mogelijk met elkaar in contact te laten komen. Ook initiatieven van bewoners zelf zijn belangrijk om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Het buurtcentrum speelt een belangrijke rol als het gaat om recreatieve en andere activiteiten en heeft een sociale functie: het is dé ontmoetingsplek voor bewoners. Om veel te kunnen bereiken met de wijk zullen veel handen nodig zijn en dus is elke (nieuwe) bewoner welkom om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

 

BEREIKBAARHEID

 

Spreekuren

De spreekuren zijn op vaste tijden in het Wijkinformatiecentrum. Tevens hebben de  wijkbeheerder en een maatschappelijk werker spreekuur in het buurtcentrum. Alle tijden van de diverse spreekuren staan vermeld in Ons Krantje, de wijkkrant van Maarsstee en op de website www.stadskanaalportaal.nlMaarsstee

Contact
Stichting Bewonersplatform Maarsstee
Nederlandlaan 7b  9501 CA Stadskanaal

Bezoekadres:

Buurtcentrum Maarsstee,

Nederlandlaan 7b, 

9501 CA    Stadskanaal

 

Telefoon:                                       0599-659749

Email:                                             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Website:                                        www.stadskanaalportaal.nl.

Email werkgroepen

Dagelijks bestuur:                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               

Werkgroep woonomgeving:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkgroep informatie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.