Viering 250 jaar van het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie

Vorig jaar zijn een aantal enthousiaste buren tijdens een kerstborrel op het idee gekomen om als bewoners van de Handelskade iets te gaan organiseren voor het grote feest dat dit jaar gaat plaatsvinden in Stadskanaal. Het Stadskanaal 250\400 jaar. Na een avond brainstormen is het volgende eruit gekomen.

Wat zou het gezellig en vrolijk lijken als de walkant vol zal staan met wilde bloemen en of bloemen voortgekomen uit het poten van bollen.
Tussen de bomen willen we touwen zien hangen met vrolijk gekleurde vlaggen.
De scheepsjoager komt terug met zijn paard. Dit in de vorm van meerdere afbeeldingen gemaakt van hout welke beschilderd gaat worden.

Wat doet de buurt hieraan?
We hebben vorig jaar in een eerste brief aan de buurtbewoners aangekondigd geld nodig te hebben voor dit project.
Dit geld is inmiddels opgehaald door een aantal van ons.

Wat gaan we met dit geld doen?
Hier wordt bloemzaad van gekocht, stof en touw voor vlaggen en hout c.q. verf voor de afbeeldingen.

Wie gaan dit doen?
Het zaaien van bloemzaad gaan we gezamenlijk aanpakken. Maar wordt uitgewerkt door een aantal van het buurtcomité.
Het maken van vlaggetjes wordt door een aantal enthousiaste dames in elkaar genaaid.
Het ophangen gebeurd weer gezamenlijk.
Eventueel de brug versieren. ( Stationsstraat)
De paarden worden door een aantal bedreven mannen gemaakt.

Het doel is dus om zoveel mogelijk fleur te geven aan de Handelskade en doordat dit een gezamenlijk project is, komen de buren ook nader tot elkaar.
Je leert elkaar kennen door samen iets te doen. Dit is geweldig.
Ons streven is om in de maand mei alles op te hangen en de afbeeldingen langs het kanaal te zetten. ( tot ongeveer eind september)

Het zou natuurlijk fantastisch zijn dat alle bewoners aan de andere kades mee zouden doen en dat heel Stadskanaal op een vrolijke manier gepromoot wordt.

Misschien ook een idee voor alle andere bewoners aan de kades??
Voor inlichtingen kunnen jullie mailen met Gea Mensinga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ineke Pals (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Inmiddels heeft de Wijkraad Noord ook stappen ondernomen om alle kades/straten in Noord versierd te krijgen met o.a. vlaggetjes.
Klik HIER en bekijk het betreffende artikeltje van de wijk Noord.

Zaterdag 19 december vanaf 17.00 was de apotheose van het lichtlijnproject van kunstenaar Bruno Doedens op en langs het Stadskanaal van Annerveenschekanaal tot en met Ter Apelkanaal. Dit project in de vorm van een lichtsnoer van vele kilometers langs het kanaal vormde de afsluiting van het project 250\400. Het lichtsnoer bestond uit fakkels die om 17.00 uur werden aangestoken. Een aantal leden van de plaatselijke Kanovereniging KVSO namen deel aan dit unieke kunstproject. Met verlichte boten voeren zij vanaf 16.30 uur tussen de 2e en 4e sluis. Licht was daarom niet alleen langs het water te zien maar ook op het water.

PC191437 k1     PC191440 k1     PC191442 k1     PC191445 k1