Participatieraadlogo participatieraad Stadskanaal

Gemeenten zijn verplicht burgers te betrekken bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van beleid. In Stadskanaal heeft de participatieraad deze opdracht gekregen. Daarnaast bestaan ook andere vormen van burgerparticipatie, zoals de wijkraden.

De participatieraad wordt in een vroeg stadium betrokken bij gemeentelijke nota's en plannen en geeft, gevraagd maar ook ongevraagd, adviezen aan het college.

Het gaat dan om vraagstukken rondom de specifieke aandachtsvelden Participatiewet, Wet op de Jeugdzorg, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), IOAZ en IOAW.

De Participatieraad is ontstaan na het samenvoegen van de Wmo-raad, het Cliƫntenplatform en de Seniorenraad en bestaat uit maximaal 15 leden.

Omdat er heel veel verschillende onderwerpen besproken worden, worden de adviezen voorbereid door werkgroepen met kennis over dat specifieke onderwerp. Er wordt geprobeerd om daarbij signalen van inwoners over waar beleid moet worden bijgesteld of ontwikkeld, mee te nemen. Het gaat dan niet om individuele zaken, maar dingen die verbeterd kunnen worden voor een hele doelgroep.

De participatieraad kijkt vanuit het perspectief van de inwoners naar het beleid van het college. Als u zaken hebt die u onder onze aandacht wilt brengen dan kunt u ons mailen of schrijven.

De vergaderingen, elke derde woensdag van de maand, hebben een openbaar karakter. Als u bij een vergadering aanwezig wilt zijn, stuur dan een bericht naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Postbus 140 9500 AC Stadskanaal, t.a.v. de Participatieraad.