Maarsveld

nardusbloemDe Nardusbloem

door: Jantje Woortman

Op de koffie in ons wijklokaal aan de Brummelkant 2.
16 oktober hebben wij bezoek gehad van mevr. Wilma de Lange van inloophuis De Nardusbloem.
Ik zag ergens een folder van de Nardusbloem liggen en het sprak mij erg aan, want iedereen kent wel iemand die kanker heeft of gehad heeft. we hebben haar uitgenodigd om over haar "Huis"te vertellen.
De Nardusbloem is een inloophuis en gevestigd in Musselkanaal.
Het is een huis waar iedereen welkom is die met kanker in aanraking is gekomen. Dit kan zijn als patient, ex-patient, als familie, nabestaande of op een andere manier betrokkene.
Er zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig. Deze mensen (vrijwilligers) hebben voor elke bezoeker een luisterend oor, aandacht en informatie, dit alles gericht op verwerking van de zielkte.
De vrijwilligers zijn geen professionals, maar zijn wel getraind. Ook worden ze door artsen op de hoogte gehouden van diverse behandelingen die kunnen plaats vinden in het ziekenhuis.
Mensen die binnenlopen kunnen behalve in een prettige omgeving koffie drinken, zich ook opgeven voor diverse activiteiten. Dit kunnen zijn: creatieve middagen, wandelingen of samen koken en eten.
Je mag ook best iemand meenemen als je dat prettig vind. De toegang is gratis. De Nardusbloem is afhankelijk van giften en donaties.
De Nardusbloem is geopend op dinsdag en woensdag.
Dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
Dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur
Woensdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur
Woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
Verder is er een kidsclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Het adres is: Akkerweg 57 Musselkanaal
Telefoon : 653127
meer info op : www.nardus.nl

Langs deze weg bedanken we mevr. Wilma de Lange voor de voorlichting over inloophuis De Nardusbloem. Het is goed te weten, dat er voor mensen die er behoefte aan hebben, deze extra aandacht mogelijk is. Gewoon een fijne plek om heen te kunnen gaan.
Werkgroep activiteiten.