maarsstee

OPEN KNOALSTER KAMPIOENSCHAP MENS ERGER JE NIET 2014

Op zaterdag 25 januari a.s. vindt in het Buurtcentrum Maarsstee de tweede editie plaats van het open Knoalster kampioenschap Mens Erger je Niet. De finale wordt weer gespeeld op het grote verlichte finalebord. De vorige editie kende een deelnemersveld dat in leeftijd varieerde van 6 tot 87 jaar. Voor de vier finalisten is er ook dit jaar weer een prijs en voor de winnaar is er tevens de wisselbokaal. Er is plaats voor maximaal 64 deelnemers.

Het toernooi begint om 13:00 uur en de deelname is gratis. Het buurtcentrum is open om 12:30 uur. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via Reina Kiewiet 0628089332.

Vol is vol!

 finale 2013

DIERENDAG: LAAT JE HUISDIER OP!

Met dit motto organiseert Buurtcentrum Maarsstee in het kader van dierendag een ballonwedstrijd voor huisdieren. Eigenaren van alle leeftijden kunnen deze dag een ballon oplaten voor hun huisdier. Aan de ballonnen komen kaartjes met naam en adres van de dieren en aan de achterzijde staat een retouradres met antwoordnummer, zodat de vinders van de ballonnen de kaartjes gratis terug kunnen sturen. De ballonnen van de drie huisdieren die het verst gekomen zijn vallen in de prijzen. Een lekkere brokken of wat dan ook. De prijzen hangen af van het soort dier dat gewonnen heeft. Op deze manier wil het Buurtcentrum Maarsstee een goede verzorging van huisdieren onder de aandacht brengen en stimuleren.

‘Het is ook een aardigheidje, zo op dierendag een ballonwedstrijd voor dieren. Sommige mensen zullen het vreemd vinden, maar wij verwachten dat veel kinderen, maar ook oudere bezitters van huisdieren dit erg leuk vinden. Het is ook een keer wat anders en de winnaars worden natuurlijk vermeld in de wijkkrant.’ zegt Reina Kiewiet. Ook Mathilde Rosing, die veel activiteiten organiseert voor het kinderwerk in Maarsstee en Maarswold, denkt dat het aanslaat bij kinderen: ‘een huisdier betekent vaak veel meer voor mensen. Vaak zijn het een soort ‘huisvrienden’ die er gewoon altijd zijn. Ik merk dat ook veel kinderen dol zijn op hun huisdieren. Het maakt niet uit of het een kat, hond, vogel of een schildpad is. 

Deelnemers kunnen zich ’s middags om 16:30 uur vier melden bij het buurtcentrum om een ballon met kaartje op te halen. Ze moeten dan zelf de naam en het soort huisdier met adres op het kaartje invullen. Van te voren opgeven kan ook voor vrijdag 4 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Reina Kiewiet: 06-28089332. Zij krijgen dan een ballon met een ingevuld kaartje er aan. De ballonnen worden om 16:00 uur gezamenlijk opgelaten op het veld aan de Luxemburglaan. 

TEAM DE KWINNE WINT LEVEND MENS ERGER JE NIET

Het team van jongerencentrum De Kwinne heeft zaterdagmiddag 21 september 2013 het levend Mens-Erger-Je-Niet toernooi gewonnen tijdens de Burendag in Maarsstee.

PLAATSING HISTORISCHE ROLPAAL IN MAARSSTEE

Op zaterdag 21 september a.s. wordt tijdens Burendag rond 11:00 uur in Maarsstee een historische rolpaal uit het verleden van Stadskanaal herplaatst in de wijk Maarsstee. De rolpaal is eind vorig jaar gevonden in de achtertuin van het Streekhistorisch Centrum.