Parkwijk

Welkom op de website van de Parkwijk

Logo wijkraad Parkwijk

De Parkwijk is de oudste wijk van Stadskanaal. Het ligt geheel aan de westzijde van Stadskanaal. De wijk dankt haar naam aan het Julianapark dat midden in de wijk ligt. Parkwijk is een afwisselende wijk, geschikt voor zowel jongeren, gezinnen als senioren. In Parkwijk wonen ruim 2.500 mensen en er staan zo'n 1.300 woningen. De helft hiervan is koop, de andere helft zijn huurwoningen.

De wijkraad Parkwijk richt zich op het in stand houden en versterken van de leefbaarheid in deze wijk. Samen met bewoners zet de wijkraad zich in voor een wijk waar het in alle opzichten goed vertoeven is. Daarbij wordt samengewerkt met de zgn. partners in de wijk: gemeente en instanties zoals Lefier, Welstad, politie en de scholen. Gemeenschappelijk uitgangspunt voor de werkwijze is de Stadskanaalster Wijkaanpak.

De wijkraad bestaat uit vrijwilligers die woonachtig zijn in en ‘hart’ hebben voor de wijk. De wijkraad vertegenwoordigt de wijk Parkwijk en haar bewoners en is de formele gesprekspartner van de gemeente en instanties. Samen met de partners in Wijkaanpak werkt de wijkraad aan een wijkprogramma: maatregelen, acties, doelen om de leefbaarheid in de wijk te stimuleren.

Een belangrijke taak van de wijkraad is de achterban - de bewoners - te informeren en te raadplegen. Deze website is één van de middelen die daarvoor worden ingezet.

Tenslotte: de wijk is van ons allemaal! De wijkraad is van mening dat elke bewoner zijn/haar steentje kan bijdragen aan onze mooie wijk. Uitgangspunt is dan ook activiteiten in de wijk, buurten en straten waarbij bewoners worden uitgenodigd en geprikkeld om mee te doen. Een werkgroep neemt meestal het voortouw om de activiteiten te organiseren.

Wilt u contact opnemen met de wijkraad?

via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
per adres: Margrietlaan 1a, 9503 KA Stadskanaal