noord

Welkom op de website van Stadskanaal Noord

De wijkraad Stadskanaal Noord richt zich op het in stand houden en versterken van de leefbaarheid in deze wijk. Samen met bewoners zet de wijkraad zich in voor een wijk waar het in alle opzichten goed vertoeven is. Daarbij wordt samengewerkt met de zgn. partners in de wijk: gemeente en instanties zoals Lefier, Welstad, politie en de scholen. Gemeenschappelijk uitgangspunt voor de werkwijze is de Stadskanaalster Wijkaanpak.

De wijk Stadskanaal Noord is één van de grootste wijken in Stadskanaal en beslaat het langgerekte gebied vanaf Bareveld tot de Onstwedderweg, inclusief Waterland.
Er wonen ruim 4770 mensen in Stadskanaal Noord.

De wijkraad bestaat uit vrijwilligers die woonachtig zijn in en ‘hart’ hebben voor de wijk. De wijkraad vertegenwoordigt de wijk Stadskanaal Noord en haar bewoners en is de formele gesprekspartner van de gemeente en instanties. Samen met de partners in Wijkaanpak werkt de wijkraad aan een wijkprogramma: maatregelen, acties, doelen om de leefbaarheid in de wijk te stimuleren.

Een belangrijke taak van de wijkraad is de achterban - de bewoners - te informeren en te raadplegen. Deze website is één van de middelen die daarvoor worden ingezet.

Tenslotte: de wijk is van ons allemaal! De wijkraad is van mening dat elke bewoner zijn/haar steentje kan bijdragen aan onze mooie wijk. Uitgangspunt is dan ook activiteiten in de wijk, buurten en straten waarbij bewoners worden uitgenodigd en geprikkeld om mee te doen. Een werkgroep neemt meestal het voortouw om de activiteiten te organiseren.

Wilt u contact opnemen met de wijkraad?

            via Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

            per adres: Berkenstraat 2b, 9501 HN  Stadskanaal

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               Laatst bijgewerkt: Dinsdag 25 februari 2020