maarsstee

Welkom bij Maarsstee

 

Onze wijk

Maarsstee is een volksbuurt, grenzend aan het centrum van Stadskanaal, waar de bewoners gezamenlijk zorgen voor een aangename en inspirerende leefomgeving. Een plek waar zowel alleenstaanden, starters, gezinnen met en zonder kinderen, als senioren wonen. Je vindt er de levendigheid van de jeugd, de gezelligheid van het gezin, de wijsheid en ervaring van de ouderen. Maarsstee is er voor iedereen.

Noaberschap is in Maarsstee een begrip. Mensen zijn er oprecht geïnteresseerd in elkaar en in de wijk. In een gemoedelijke sfeer is ruimte voor privacy, en je kunt er ook een helpende hand verwachten of een luisterend oor. Een zeer actief bewonersplatform onderstreept hoe enorm het buurtgevoel wordt gewaardeerd.

Onze wijk is opgezet in het midden van de jaren '50 tijdens de bouw van een Philips fabriek, ook in Stadskanaal. In de straten, die genoemd zijn naar provincies, landen en continenten, staan veel rijtjeswoningen en kleine flats. Onze wijk ligt tussen het centrum en het Pagedal in en staat voor het busstation waardoor het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Onze wijk heeft ook een klein eigen centrum met een kroeg, kapper en drogist. Aan de Vlaanderenlaan bevindt zich het uitvaartcentrum "Maarsstee". De wijk is in de periode vanaf 2007 geheel gerenoveerd.