12 April

Onze gemeente is dit jaar gastgemeente voor de provinciale stichting 'Vier 5 mei'. Ook viert de gemeente Stadskanaal in 2019 haar 50 jarig bestaan. Een echt feestjaar en dat willen wij in 2019 vieren met iedereen! Terug kijken naar dingen waar we trots op zijn en vooruit kijken door onze sterke punten uit te vergroten. Heeft u ideeën voor het vieren van de vrijheid op 12 april 2019? Laat het ons weten!

Vieren doe je samen
Graag roep ik u op om de vrijheid te vieren. Op 12 april staat het vieren van de vrijheid centraal, met het thema 'Open armen – evacuees'. Tijdens de oorlog hebben inwoners van onze gemeente vele evacuees opgevangen door ze van eten en onderdak te voorzien. Om een feestelijke dag te maken van 12 april en een feestjaar van 2019 ontvangen we met 'open armen' ideeën van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet uw straat, buurt, vereniging, onderneming of organisatie in de spotlights door zelf activiteiten te organiseren en te laten zien waar u trots op bent. De gemeente kan u niet financieel ondersteunen, maar wel helpen met bijvoorbeeld materialen en publiciteit rondom uw activiteit. Ook kunnen we u voorzien van slingers om de plek waar de activiteit plaats vindt te versieren. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en willen er samen met u een mooi jaar van maken.

Waarom 12 april de vrijheid vieren?
Omdat op 12 april 1945 Stadskanaal bevrijd is gaan we op 12 april van dit jaar de vrijheid vieren. Naast een aantal activiteiten die dag staan er vanaf 10 april bij alle oorlogsmonumenten in onze gemeente 'Vrijheidsbomen'. Iedereen kan hier naartoe komen om zijn of haar gedachten over vrijheid hierin op te hangen.

Tijdlijn festiviteiten
Voor de activiteiten en festiviteiten die u samen met ons organiseert hebben we op onze website www.stadskanaal.nl/isgoud een tijdlijn geplaatst. Ook staat hier meer informatie over Stadskanaal is goud en Vier 5 mei. Hou de tijdlijn dus in de gaten voor nieuwe activiteiten!