Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Ook Stadskanaal start met Burgernet. 250 andere gemeenten gingen ons voor en daar is burgernet een groot succes gebleken.

 

Wat is Burgernet?

Dankzij Burgernet wordt de kans dat een verdachte sneller gepakt wordt of een vermist persoon sneller opgespoord, aanzienlijk vergroot. Zo heeft Burgernet in de provincie Groningen 90 acties uitgevoerd en deze acties zijn 21 keer met behulp van burgernet opgelost. Uw hulp is daarom ook van groot belang. Met uw hulp wordt de veiligheid in de gemeente Stadskanaal vergroot.

 

Hoe werkt het?

Als u meedoet aan Burgernet krijgt u bij een Burgernetactie een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een sms. U wordt dan verzocht om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Wanneer de actie ten einde is, krijgt u een bericht over het resultaat van de actie.

 

Aanmelden?

Als u ook een bijdrage wilt leveren aan de veiligheid van uw woon- en leefomgeving, dan kunt u zich nu opgeven voor Burgernet. Ga naar http://www.burgernet.nl/ of vul een antwoordkaart in. De antwoordkaart is verkrijgbaar in het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal.

 

Er zullen ook nieuwsbrieven verschijnen.

              Nieuwsbrief juli 2012