noord

Versieringen kades/straten i.v.m. 250 jaar Stadskanaal\400 jaar Semslinie

Geïnspireerd door het initiatief van de Handelskade om de wal te versieren met vlaggetjes en afbeeldingen van de scheepsjager met zijn paard heeft een lid van de Wijkraad Noord het initiatief genomen om te kijken of er mensen voor te vinden zijn die bereid zijn hun straat/kade ook te versieren.
De bewoners van de kades en straten langs het kanaal in Noord hebben inmiddels een folder in de brievenbus gehad. Het betreft Semsstraat/Semskade, Kniggestraat/Kniggekade, Scheepswerfstraat/Scheepswerfkade en Unikenstraat/Unikenkade.
Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen en er is op 30 april een eerste bijeenkomst geweest in 't Lange End.
Per straat/kade zijn er 2 contactpersonen aangewezen om vervolgafspraken te maken. Op dinsdag 12 mei is er een tweede bijeenkomst geweest met deze contactpersonen. Inmiddels zijn er al vele meters vlaggetjes opgehangen. Afspraak met de gemeente: de hoogte van de bevestigingspunten is minimaal 2,2 meter en de maximale afstand 14 meter dit i.v.m. het maaien van de walkant. Strak gespannen en geen spijkers in de bomen. Verder proberen we op de bruggen en sluizen een spandoek te hangen van de diverse verenigingen met daarop ook oude toepasselijke foto's.
Dhr. Kaspers leek het een leuk idee zich als Noord te presenteren door middel van een spandoek op de bruggen. Hij dacht hierbij aan de volgende verenigingen:
     IJsvereniging Eendracht
     Buurtvereniging 't Lange End
     Trekker-Trek Stadskanaal-Noord
     MTC
     Wijkraad Noord
     Bad Noord
     Star
     SPW
     MAC
Uitwerking van wat er op de doeken moet komen dient nog in detail te worden ingevuld en dit moet ook nog verder met de desbetreffende verenigingen worden besproken. Het idee is om hier wat oude foto's voor te gebruiken. Dit is inmiddels allemaal gerealiseerd.
IjsverenigingEendracht Buurtvereniging 't Lange End Motorclub Stadskanaal Noord Trekker-Trek Stadskanaal Noord Wijkraad Noord Zwembad Noord Voetbalvereniging SPW MAC            
                           De spandoeken zijn inmiddels geplaatst bij de bruggen en sluizen, zie de foto's hierboven.
Welkombord 100 2129Bij "de Bult" is een bord geplaatst met daarop een hartelijk welkom.

 Contactpersonen: mevr. Dekker – dhr. Stevens namens Semsstraat/Semskade
                                      dhr. Kiel namens Kniggestraat/Kniggekade
                                      dhr. Mensinga – dhr. Scholten namens Scheepswerfstaat/Scheepswerfkade
                                      dhr. Kaspers – mevr. Heemskerk namens Unikenstraat/Unikenkade.

Mailadressen van de contactpersonen en leden wijkraad:
     Harm-Jan Kaspers Unikenstraat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Dinet Heemskerk Unikenstraat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Hobe Scholten Scheepswerfkade Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Auke Mensinga Scheepswerfkade
     Liesbeth Dekker Kniggekade Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Will Stevens Kniggekade Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     H. Kiel Semskade
     Chris Timmer Wijkraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Jeanne en Jack Puts Wijkraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Gina Verhoeven Wijkraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hebt u vragen? Neem gerust contact op met een van de contactpersonen of leden van de wijkraad.

Volgende bijeenkomst in 't Lange End: di 26 mei 19.30 uur (leden wijkraad noord + contactpersonen)

Zie ook facebook pagina: https://www.facebook.com/250stadskanaal